Det er tid for årets Visuelt, og med ny blogg får det være lov å mimre om et litt støvete sølv, dog ikke mindre staselig!

Julepapiret «Reinsdyr?» ble laget som et tverrfaglig prosjekt under studietida, og vi var visstnok de første til å vinne Visuelt som studenter utenfor kategorien studentarbeid!
På prosjektet var grafiske designere Christian Manholt, Joakim Nordstrøm og Cathrine Nyrud med meg som illustratør.

27_desillustrert_visuelt_julepapir_cathrine_louise_finstad

27b_desillustrert_visuelt_julepapir_cathrine_louise_finstad

Juryens kommentar:
Fører gavepapir til nye høyder. Burde få alle som har tydd til utbrukte klisjeer om tema til å skamme seg. Enkel og stilren, men likevel så intelligent og humoristisk i uttrykket.
Julepapiret vant Sølv i kategorien Åpen klasse, Grafisk design.

Visueltkonkurransen er Norges årlige hyllest til faget og presenterer det ypperste av arbeider innen Grafisk design, Illustrasjon og Skjermbasert design. Målsettingen er å inspirere til målrettet nytenkning og høy faglig standard. Juryene bedømmer arbeidene ut ifra blant annet følgende kriterier: konsept/idé, utførelse (håndverksmessig standard, presentasjon og teknisk løsning) og arbeidets funksjon i relasjon til målsettingen med oppdraget.

Julepapiret var også vinnerbidrag i «Jul På Papiret» i 2006. Da sa juryen dette: Stramt formgitt, men med mye humor og overraskende elementer. Utradisjonelt fargebruk til julepapir.

27c_desillustrert_visuelt_julepapir_cathrine_louise_finstad 27d_desillustrert_visuelt_julepapir_cathrine_louise_finstad

Jul på papiret var en designkonkurranse arrangert av Norsk Form og Grafill. Vinnerene fikk sine motiv trykket i begrenset opplag på eksklusivt gavepapir. Papiret var i salg i 40 utvalgte Ark-bokhandlere i desember 2006. Inntektene gikk uavkortet til Redd Barna og deres arbeid for barn i norske asylmottak.