Grafill Illustrasjon har sørget for at det er illustratørene som stiller med de største bøkene under  Oslo Bokfestival! Bokstavlig talt. To installasjoner av henholdsvis Øyvind Torseters bok «Hullet» og Jasons «Athos i Amerika» er laget i kjempeformat og rager 2 meter over bakken i Spikersuppa! Installasjonene består av 12 sider og inviterer publikum til å tre inn blant boksidene. En unik mulighet til å oppleve boka fra innsiden!

Alle som publiserer bilder av installasjonene merket #norskillustrasjon på Instagram, har mulighet til å vinne signerte utgaver av bøkene i et litt mer hendig format. Disse bildene blir også feedet direkte til Grafill Illustrasjon sin bildeside.

Det kåres opptil 20 vinnere av hver av bøkene, og vinnerne blir annonsert kort tid etter festivalen.

Bilde

De største bøkene på Oslo Bokfestival. Foto: Eivind Vetlesen

At Faggruppen Grafill Illustrasjon plasserer kjempebøkene godt synlig i Oslos bybilde er ikke uten grunn. På lørdag klokken 15 arrangeres det paneldebatt i R21, der blant andre Andreas Berg – professor i illustrasjon ved KHiO- lurer på hvor det har blitt av bokhylla og bøkene i dagens boligannonser. Han skal sammen med Per Harald Borgen – daglig leder i forlaget Propell, Harald Fougner – redaksjonssjef for digitale utgivelser i Gyldendal Litteratur og illustratør Åshild Kanstad Johnsen diskutere hvordan billedboka tar form i det digitale landskapet. Hvordan vil papirboken utvikle seg når vi får parallelle digitale utgivelser i form av ebøker og apper? I hvilken grad fremstår disse som gode arvtagere for barnebøker og skolebøker? Det forventes en knall debatt! Martin Biel, daglig leder i Grafill styrer ordet.

Bilde

Illustrasjon og design: Marius pålerud