Tolvte utgave av Fagbladet hadde to sider oppslag om Drømmeukene. Artikkelen forteller at 12 av de unge som gjennomførte Grünerløkkas drømmekurs nå er i arbeidspraksis. I tillegg har kurset gitt deltakerne mer selvsikkerhet. En drøm rett og slett!

Kursprogrammet er variert og utfordrende. Et punkt på menyen er inspirasjonsmøter med mennesker fra ulike yrkesgrupper. Jeg har holdt foredrag om hvordan det er å jobbe som illustratør. Både det kreative livet og det mindre gøye som f.eks regnskap og kvitteringsbunker.

Min opplevelse av å holde foredrag for Drømme-gjengen har vært utrolig fin! For det første er scenen en helt annen i Rodeløkka Vels bydelshus. Med tømmervegger og knitrende peis er det ikke akkurat et tradisjonelt møterom. Men dette er ikke et tradisjonelt møte heller! Deltakerne i prosjektet har vært inspirerende. Vi har snakket om spørsmål som handler om talent vs. skole, yrkestitler, illustrasjon og religion, ja til og med krig og fred. Det er dette jeg synes har vært mest spennende hver gang. Man aner ikke hvilke spørsmål som kommer og heller ikke hvilken del av foredraget som trigger samtalen. Det eneste som er sikkert er at timen jeg får med ungdommen flyr avgårde der og da – men setter inntrykk innerst i magen! Jeg gleder meg til å treffe en ny gjeng til våren!

Drømmeukene er et annerledes kurstilbud Grünerløkka NAV sosialtjeneste tilbyr de yngste brukerne som oppsøker NAV i bydelen. Målet for tiltaket er at gruppa fra 18-25 år skal få et tilbud med fokus på motivasjon og mestring som øker deltakernes ressurser og muligheter for å komme ut i arbeid og aktivitet. Kurset ledes av Anna-Sabina Soggiu og Gomi. Artikkelen og Fagbladet kan leses i sin helhet her.

Artikkelen om Drømmeukene åpnes med overskriften: Klare for jobblivet.

Artikkelen om Drømmeukene åpnes med overskriften: Klare for jobblivet. Kilde: skjermdump

Fine folk og tømmervegg. Kilde: skjermdump

Fine folk og tømmervegg. Kilde: skjermdump

Forsiden på Fagbladet. Kilde: skjermdump

Forsiden på Fagbladet. Kilde: skjermdump