I dag kom ferskeste utgave av dokumentarmagasinet Plot i hyllene hos bladkioskene. Jeg gleda meg spesielt til artikkelen om anonymitet i sosiale media. Journalisten, Askild Matre Aasarød, har skrevet om kommentarfelt og muligheten for kommunikasjon mellom dem som leser eller følger for eksempel NORSKE HEMMELIGHETER eller tilsvarende prosjekter.

Nyeste utgave av dokumentarmagasinet Plot.

Nyeste utgave av dokumentarmagasinet Plot.

I hovedsak dreier artikkelen i Plot seg om mange av de nye appene som tillater anonyme profiler og kontakt mellom lesere. NORSKE HEMMELIGHETER har som kjent ikke åpne kommentarfelt, og muligheten prosjektets følgere har for kommunikasjon er via facebooksiden eller gjennom meldinger i innsendingsvinduet på nettsiden. Det aller viktigste for NORSKE HEMMELIGHETER er at de som deler av sitt innerste skal bli skånet for stygge kommentarer som dessverre er en del av det «anonyme internettet».

Artikkelen i Plot bekrefter at det er flere hatefulle kommentarer til avsløringer gjort i en del av appene som handler om hemmeligheter. For eksempel slengbemerkninger som «Hold deg inne i skapet!» til betroelsen fra en homofil. Nettopp dette er et eksempel på noe vi ikke vil ha på våre sider. De som deler sine innerste tanker med NORSKE HEMMELIGHETER skal slippe netthat som dette.

I tillegg ønsker vi at de som trenger profesjonell hjelp får dette av personer med fagkompetanse. Selvsagt er det mange gode kommentarer og ordklemmer som kommer inn, og de deler vi gladelig!  

NORSKE HEMMELIGHETER benyttet anledningen til å ønske seg en forsker!

NORSKE HEMMELIGHETER benyttet anledningen til å ønske seg en forsker!