Tirsdag denne uka ble jeg intervjuet i spalten På nattbordet i Dagens Næringsliv. Ukas mest overraskende telefon kan man si!

MEN som journalisten også presiserte i artikkelen oversvømmes ikke akkurat spalten av illustratører, så her var det bare å brette opp arma!

Boka jeg snakka mest om, og som er den siste jeg leste, var #Girlboss av Sophia Amoruso.

På spørsmålet om boka har overføringsverdi til illustratørverdenen svarte jeg: «Ja, det er masse å lære. Om å finne sine egne sterke sider, om å tørre å skille seg ut. Der andre vintagebutikker kalte seg ting som Bohemian Love kalte hun butikken sin Nasty Gal, det første hun tenkte på som motsetning til alle de andre.»

20_Cathrine_Louise_Finstad_DN_nattbordet_desillustrert_illustrasjon_foredrag.jpgPå nattbordet er en kjent daglig spalte i den norske avisen Dagens Næringsliv. Spalten er på nest siste side i avisen (i kulturseksjonen som DN kaller «Etter børs»). I spalten intervjues personer om sine – ofte nokså ensporede – lesevaner. Spalten ble grunnlagt av Per Bang i 1989, og han skrev den sammenhengende frem til han selv valgte å pensjonere seg da han ble 85 år. Siden 2006 har spalten vært skrevet av Bjørn Gabrielsen. Spalten er en av avisas mest leste. (Kilde: Wikipedia)