Det har vært travelt på kontorpulten foran meg en god stund nå. Trond Bredesen har nemlig fått utstillingstipend fra Grafill, og det betyr flotte utstillingslokaler til enda flottere illustrasjon!

Men hva skal man velge ut når man har skuffer, arkiver og macen full? OG når så mange av jobbene virkelig fortjener en plass i utstillingen! Det har vært Tronds oppgave frem til beslutninger ble endelige og illustrasjonene montert i dagene før tirsdag denne uka.

Da var det nemlig utstillingsåpning med brask og bram! Om du tror at du ikke har et forhold til illustrasjon så tar du feil. Hele kjøleskapet ditt er fullt av illustrasjon, og bak mange av pakningene finner du nettopp Trond sin strek!

22a_illustratorene_trond_bredesen_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Utstillingen til Trond Bredesen kan sees frem til 18. mai

22b_illustratorene_trond_bredesen_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Trond – i og utenfor kjøleskapet.

22_illustratorene_trond_bredesen_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Nesten hele Illustratørene (minus Inger og pluss Trond sin sønn)

I løpet av kvelden knipsa jeg en del bilder som kan sees på facebooksiden til Illustratørene, klikk her for å komme til albumet!

Dette har Grafill skrevet om utstillingen på sine nettsider: «Illustratør Trond Bredesen (1956) feirer sitt 60 års jubileum med en stor retrospektiv utstilling i Grafill R21. Bredesen er en tungvekter i faget og har vunnet en rekke priser for sitt arbeid. De aller fleste nordmenn har et forhold til Bredesens illustrasjoner fordi han har prydet mange av våre mest kjente matvarepakninger.  Han var blant annet den første som illustrerte Tine melkekartonger. Han har også preget Tine yoghurt, Stabburets makrell i tomat, etiketter for Borg og Hansa, sjokolade for Freia, flasker og kartonger for Vinmonopolet, og redesign av logo for Synnøve Finden. Trond Bredesen illustrerer også bøker, og er særlig kjent for serien Kunstdetektivene som han har laget sammen med forfatter Bjørn Sortland.»