En gråværsdag kan fort bli fargerik om man legger turen innom et kunstgalleri! Jeg svippa innom åpningen av Markus Brendmoe sin utstilling «Motvillig selvportrett » i Galleri TM51, og fikk en kunstfest av ansikter og uttrykk!

Aftenposten skriver blant annet dette om utstillingen: «Brendmoes malerier er intelligente motsvar til den selvforelskede selfie-kulturen. Hos ham får vi groteske og tvetydige fjes, som om masken ikke lenger klarer å holde tilbake det putrende sjelslivet under overflaten.»

30a_GalleriTM51_MarkusBrendmoe_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

En drøm for alle som som jevnlig bruker #iseefaces-taggen 

30b_GalleriTM51_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Gråvær, perfekt for inneaktivitet på Galleri TM51

30c_GalleriTM51_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Musikalsk innslag fra Birkelunden Mannskor

30d_GalleriTM51_MarkusBrendmoe_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Ansikt eller maske?

30e_GalleriTM51_MarkusBrendmoe_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Et blikk som fanger blikket…

30f_GalleriTM51_MarkusBrendmoe_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Nytt postkort til oppslagstavla!

Dette skriver TM51 om utstillingen på sin nettside.

Markus Brendmoe
Motvillig selvportrett

TM51 (Thorvald Meyers gate 51) og TM51 Infill (Parkveien 5)
30. april – 22. mai 2016

TM51 er glad for å kunne presentere den andre separatutstillingen av Markus Brendmoe i galleriet,  Motvillig selvportrett. I utstillingen viser Markus Brendmoe en serie med emosjonelt ladede portretter. De nye arbeidene er første gang han jobber med oljemalerier på over tolv år. Maleriene viser forsøk på beskrivelser av emosjonelle tilstander og maleriets muligheter for å uttrykke dette. De er inspirert av myten om ‘Kunstneren’ og om ‘Sjømannen’, to myter som peker mot frihetstrang og nysgjerrighet og som innebærer mulig erkjennelse av eksistensielle ytterpunkter og risiko for fiasko. Maleriene er både selvportretter og bilder av en fremmed. De viser menneskets emosjonelle skyggesider på en selvopptatt introspektiv måte, like mye som beskrivelser av allmenne tilstander.

Brendmoe har tidligere jobbet med motiv knyttet til eksplisitte uttrykk for følelser. Han er kjent for sin utforskning av maleriet og dets historie, deriblant hans serie malerier inspirert av Edvard Munchs ‘Selvportrett med sigarett’ fra 1895. Andre motiver inkluderer portretter av kvinnen som madonna eller objekt, som hans bilde av popkulturikonet Kim Kardashian.

Markus Brendmoe (f. 1961, Oslo) har hatt soloutstillinger på både Stenersenmuseet og Astrup Fearnley. Arbeidene hans er å finne i en rekke viktige samlinger, blant annet Astrup Fearnley Museet, DNB, Hydro, Nasjonalmuseet og H.K.H. Dronning Sonja kunstsamling.