Idébanken skrev for en stund siden en artikkel om dokumentasjonsprosjektet med arbeidstittelen Fjøslukta på NAV.

Over en periode var nemlig jeg snushane og skulle fange det som gjør NAV Grünerløkka til nettopp NAV Grünerløkka! Og gjett om jeg fant at denne fjøslukta var kreativt velduftende!

Bare det at de ikke ønsket seg en tradisjonell arbeidsmiljøundersøkelse, sier jo litt om at kontoret er åpen for å jobbe annerledes og på sin egen måte. Som illustratør er det lov å si at statistikker og tall alene, mister viktig informasjon. Som f.eks ordene de ulike velger å bruke om jobben sin og kollegaene sine.

Derfor ble heftet til av sitater fra de ansatte om hva de tenkte rundt jobb og hvordan de ville beskrive jobben sin dersom den var en konkret ting! Svarene var morsomme, fine, triste og ekte. Alt fra legoklosser som bygges opp til et vindpust som blåser frøene av en avblomstret løvetann. En drøm å illustrere videre!

02a_NAV_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Christina Uhnger, Hanne Aspelien, Anne Eriksen Bryn og Anna-Sabina Soggiu jobber alle på NAV Grünerløkka og fortalte om dokumentasjonsprosjektet til journalisten fra Idébanken. (Kilde: foto av Eivind Kaasin, nettartikkel

 

02b_NAV_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

«Heftet og plakatene dokumenterer verdiene våre og er derfor et slags verdidokument. Teksten handler om identiteten vår, om det som er viktig og om hvordan vi vil ha det.» (kilde:fra nettartikkelen foto:Eivind Kaasin)

02c_NAV_desilllustrert_cathrine_louise_finstad

Til prosjektet leverte jeg selve heftet, illustrasjoner til vegg og postkort.

Dette er Idébanken: «Idébanken.org er en informasjonstjeneste om inkluderende arbeidsliv. Vi deler ideer og kunnskap om sykefravær, arbeidsmiljø, seniorpolitikk og inkludering.»

Lyst til å bruke illustrasjon som dokumentasjon? Ta kontakt: cathrine(at)desillustrert.no